torstai 24. heinäkuuta 2014

Ihanaa kamalaa vesimarmorointia


Nyt ollaan kuulkaa jännän äärellä! Marmorointi oli ihan lemppari puuhaa ennen blogin aloittamista, mutta onnistuin jotenkin kehittämään pienen fobian marmorointia kohtaan lueskellessani muiden bloggaajien kirotessa marmoroinin syvimpään helvettiin.(Jos jollekin on muuten epäselvää mitä vesimarmorointi on, laittakaapas Youtubeen hakusanaksi watermarbling)
No, unettoman yön seurauksena pääkopassa vinksahti joku, ja kaivelin vähän marmorointi tarpeita esille ja rupesin suunnittelemaan manikyyriä. Kaipasin pinkkiä kynsille pitkästä aikaa, joten muutamien testailujen jälkeen päädyin marmoroimaan China Glazen Bottoms Up:lla, Limbo Bimbolla ja OPIn Alpine Snow:lla. Ah, mikään ei ole niin mahtavaa kuin pudotella kynsilakka tippoja vesikippoon ja katsoa kun ne leviävät. Vesimarmointi on kai siksi niin kovin pelätty kynsitaiteen muoto koska siltä odotetaan liikaa. "Joo tää meni nyt ihan piloille kun toi kuvio on ihan oudon muotonen" Voi jukoviikarin viikset sentään,se on kynsilakkaa vedessä, mitä muutakaan siltä voi odottaa kuin täysin sattumanvaraisia kuvioita? Täysin symmetriset kuviot kannattaisi vaan unohtaa, ja taitella kaikennäköistä koukeroa veteen. Se on yllättävän rauhoittavaa! ;) Vaikka luokittelenkin itseni keskivertoa kehnommaksi marmoroijaksi, ajattelin jakaa muutaman pikku vinkin, jotka kannattaa pitää mielessä marmorointiin ryhtyessä!
 1. Jos töissä on ollut huono päivä, joku vei viimeisen tarjous jauhelihan kaupassa tai saat kyynerpäästä kylkeen bussissa ja saavut kotiin edes vähääkään huonolla tuulella, ÄLÄ MARMOROI. Lainaten Emmaa, arvosta mielenterveyttäsi.
 2. Ennen minkään sortin läträämiseen ryhtymistä, ota kaikki tarvikkeet esille ja käyttövalmiiksi (avaa lakkapullojen korkit, hammastikut pöydälle ja vaikkapa mahdollinen stressipallo käden ulottuville). Laita vesi ainakin tuntia ennen seisomaan pöydälle.
 3. Suunnittele ja testaile lakkoja. Kaikki lakat eivät toimi keskenään, tai ollenkaan vedessä. Suosi creme lakkoja, välttele glitteri ja shimmer lakkoja. Jos lakkojen "tuhlaus" huolettaa, tee vaikkapa vain aksenttikynsi tai kaksi. Huomioi myös paikka missä marmoroit, vetoisassa paikassa lakka kuivuu sekunneissa. Myös innokas hönkiminen mukia kohti on kohtalokasta.
 4. Teippaa sormien ympäriltä. Säästyt älyttömän isolta siivous urakalta, sillä lakkaa saattaa oikein kivassa tapauksessa olla ranteita myöten. 
 5. Kuvioit ovat äärimmäisen harvoissa tapauksissa täysin identtisiä joka kynnellä, joten älä turhaan säti itseäsi jos kuvioit eroaa toisistaan, se on paljon mielenkiintoisemman näköistä!
 6. Ja lopuksi, harjoittele. En suosittele kuitenkaan luopumaan päivätyöstäsi ja käyttämään kaikkea aikaasi vesimarmoroinnin salojen opetteluun, mutta hyvälle tuulelle sattuessasi kannattaa marmoroida!
Nyt onkin kaiken pätemisen jälkeen hyvä näyttää kaiken vesimarmoroimisen tulos.. Olisi pitänyt marmoroida kaikki sormet, mutta sen sijaan teinkin maailmankaikkeuden rumimmat kukat kylkeen. Aina ei voi onnistua.

Mitenkä siellä ruudun toisella puolella, tuoko marmorointi mielenrauhaa vai täytyykö verenpaine lääkitystäsi nostaa? 

18 kommenttia:

 1. ihanat ! <3 mulla on marmorointikammo, tuskainen olo iskee aina kun ekalla kerralla ei onnistu ja kylmä hiki nousee otsalle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia:) Kyllä se harjoittelulla siitä iloksi muuttuu!

   Poista
 2. Waau :) Ihanat ja tyttömäiset! :)
  Mulla marmorointi on koristelutyyli siinä missä muukin. Yleensä sitä vain tarttuu siihen lyhimpään reittiin ja nämä vähän haastavammat tavat jää pitkäksi aikaa käyttämättä vaikka tosi kivan näköisiä ovatkin :)

  VastaaPoista
 3. Kauhean aikaavievää, siksi ei tule usein marmoroitua. Enkä myöskään ole tässä mikään guru, sekin saattaa vaikuttaa :D Onnistun yleensä saamaan ihan kelpo kuviot veteen, mutta jotain mystistä aina tapahtuu siinä välissä kun ne pitäisi saada kynnelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, aina ei jaksa varata niin kauan aikaa kynsien laittoon :/ Hmm, ehkä upotat kynnen kuppiin jotenkin hassussa kulmassa? Yleensä itse hahmottelen hetken miten päin dippaan kynnen kuppiin ja sitten vasta upotan :)

   Poista
 4. Mulla nousee verenpaineet kyllä marmoroidessa, ei meinaa oppia ei ei millään...

  Nää on kyllä minusta ihan nätisti onnistuneet ja tuo ensimmäinen kuvakin on jotenkin lumoava! :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniit! Itse en ole oikein sinut vesimarmoiroinnin kanssa. Siitä vaan ei tahdo tulla yhtään mitään. Ehkä vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun löytää oikeat lakat jotka toimivat vedessä homma sujuu kuin itsestään:)

   Poista
 6. Ihanan armollinen teksti marmoroinnista. :D
  Mä tein taannoin skittletten, jota varten marmoroin pari kynttä. Sellaisia vois tehdä jatkossa enemmänkin, mutta kaikkien kynsien marmoroinnissa on liikaa vaivaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, jos kaikki kynnet marmoroi ja jokaisen vielä erikseen, siihen saa tuhlattua kyllä tunnin jos toisenkin:D

   Poista
 7. Nätin näköinen aikaansaannos. Mää en uskalla edes kokeilla marmorointia, semmoset kauhukuvat siitä saanu... :D

  VastaaPoista
 8. Tarviiko mun ees kertoa mitä mieltä oon marmoroinnista? :DDD ihaillen katson sun aikaansaannosta, tosi kaunis :)

  VastaaPoista